Спорт

Северина отишао из Партизана усред сезоне - због дуговања затражио раскид уговора

Холандски фудбалер Ксандер Северина поднео је захтев за раскид уговора са Партизаном, напустивши Београд и вративши се у домовину
Северина отишао из Партизана усред сезоне - због дуговања затражио раскид уговора© Dusan Milenkovic/ATAImages

Како јавља "Телеграф", Северина је у четвртак напустио Хумску након што је у среду нормално тренирао и није давао никакве назнаке да би могло да дође до оваквог сценарија.

Разлог Северининог одласка је што му до 1. фебруара није био исплаћен бонус за потпис уговора, а његовом агенту надокнада за трансфер.

Играчу је требало да припадне 25.000 евра, његовом представнику 50.000 евра. Такође, постоје и информације да је челницима ФК Партизан упућено писмо упозорења на могућност оваквог исхода, као и позиви менаџера.

Тако се Партизану понављају недопустиви случајеви губљења важних играча из тима након неисплаћених дуговања. Пре неколико година, Такума Асано је усред сезоне једнострано раскинуо уговор, док је прошле године дошло до растанка са Фусенијем Дијабатеом из истих разлога.

Северина је ове сезоне у дресу Партизана одиграо 23 утакмице, постигао је четири поготка и уписао једну асистенцију.

Подсетимо, Партизан је током зимског прелазног рока протеклог месеца зарадио близу 7.000.000 евра, на продајама Михајла Илића, Кристијана Белића и Квинсија Менига.

image