Спорт

Познато лице за напад на Новаков трон – Симон је нови тренер Данила Медведева

Најбољи руски тенисер одлучио се на велики корак како би додатно напредовао и покушао да са тениског трона свргне Новака Ђоковића
Познато лице за напад на Новаков трон – Симон је нови тренер Данила МедведеваGetty © Clive Brunskill

Данил Медведев донео је важну и необичну одлуку после новог пораза у финалима гренд слема и појачао стручни штаб једним звучним именом.

Нови тренер трећег тенисера света биће познати Француз Жил Симон, који је недавно завршио професионалну каријеру.

Симон неће бити главни тренер, то ће остати Жил Сервара, такође Француз, али је јасна жеља Московљанина да додатно унапреди игру како би био конкурентан за највеће трофеје.

Данил је крајем јануара изгубио у финалу Аустралијан опена од Јаника Синера, иако је имао предност од два сета, што му је био пети неуспех у шестом финалу неког од највећих турнира.

Освојио је само титулу на Ју-Ес опену 2021. године, а симптоматично је да је два пута у Мелбурну остајао кратких рукава после вођства од 2-0 у сетовима.

Вест да ће се Симон прикључити стручном штабу донео је један француски тениски портал који тврди да у уговору новог тренера пише да ће са трећим тенисером света путовати најмање десет седмица годишње. Индијан Велс, који почиње шестог марта, биће њихов први заједнички турнир.

Французи тврде да ће Симон имати случну улогу коју Дарен Кејхил има у стручном штабу Јаника Синера. Више ће радити као саветник, док ће максималну одговорност и даље имати Сервара, баш као Симоне Вањоци код новог италијанског суперстара.

Жил Симон је 39-годишњак из Нице који је током каријере освојио 14 титула и дошао до четвртфинала Аустралијан опена и Вимблдона.

Управо је у Мелбурну одиграо меч са Новаком Ђоковићем који ће остати упамћен у историји као једини у којем је српски ас забележио троцифрени број неизнуђених грешака.

Стил игре му подсећа на Медведева, али му може помоћи саветима како да реагује у важним тренуцима у мечу, што је истакао и бивши руски играч Андреј Чесноков.

"Имају сличан стил игре, Жил је све прошао у тенису и све зна. Сервара одлично познаје Симона и зна шта може да донесе. Увек има на чему да се ради", изјавио је Чесноков.

Медведев је после такмичења у Аустралији прескочио турнире у Ротердаму и Дохи, а први наступ имаће у Дубаију, који је на програму од 26. фебруара до 2. марта.

image
VV inauguration
banner