Спорт

Дуљај о "случају Северина", Кастиљовом стану, паркингу и ајкулама које круже око Партизановог брода

Шеф стручног штаба црно-белих без длаке на језику говорио о ситуацији у клубу, незадовољству које осећа радом управе и наредним изазовима који очекују његов тим
Дуљај о "случају Северина", Кастиљовом стану, паркингу и ајкулама које круже око Партизановог брода© FK Partizan

Игор Дуљај одржао је конференцију за медије пред утакмицу са Радником у Сурдулици, али је најмање било речи о самом мечу.

Партизан ће гостовати код Радника у суботу од 13.45 у 22. колу Суперлиге Србије, а некадашњи репрезентативац наше земље очекује веома тежак задатак.

"Изузетно тешка утакмица нас очекује. Не могу, а да се не вратим у блиску прошлост. Изгубили смо  недавно 1:2, а прошлу утакмицу смо победили 3:2", почео је Дуљај обраћање медијима.

"Сурдуличани се боре за опстанак, а ми желимо да наставимо да се боримо за титулу. Мени је жао што у 2024. години морамо да причамо о лошим теренима, јер због тога ни ми ни играчи Радника не можемо да пружимо фудбал какав знамо. Колега Ђорђевић је одличан тренер и велики господин. Направио је одличан тим у Чукаричком. Очекујем да ће бити изузетно тешко, најважније је како ће се моји играчи снаћи. Тражићу да буду максимално концентрисани, без обзира на терен, то су само изазови за нас. Ми не тражимо лакши, већ исправан пут."

Дуљај неће моћи да рачуна на најбољег стрелца првенства Матеуса Салдању, али и на још неке важне играче.

"Салдања има истегнуће задње ложе, не знам колико ће још одсуствовати. Николић је сакупио картоне и такође неће бити у протоколу. Доносио је превагу у многим утакмицама као џокер. Сада и случај са Северином, тако да смо ослабљени доста у нападачком смислу. Нема кукњаве, имамо циљ и желимо три бода. У том пределу има доста наших навијача и имамо обавезу да дамо све од себе да ти људи који нам пружају подршку оду задовољни са стадиона."

Управо је "случај Салдања" највише занимао новинаре у Хумској – холандски интернационалац је напустио клуб због неисплаћених дуговања, али ће се вратити пошто је договор ипак постигнут.

Партизан је тек после одласка Северине уплатио 25.000 евра играчу, а 50.000 његовом представнику за потпис, што је било предвиђено уговором.

"Ово је директан ударац на мене и моју екипу. Да ли ће бити све као пре – неће", истакао је Дуљај који је у веома добрим односима са Холанђанином.

"За неке ствари је довољан разговор, мора да се прича са играчима. Кад сам их дочекивао на аеродрому, овде се правио циркус, али морате играчима да поклоните пажњу. Ако постоји неки проблем решење је разговор."

Још један проблем мучи Партизановог шефа струке.

"Ми смо се вратили са Кипра 2. фебруара, а јуче сам сазнао да (Денил) Кастиљо и даље живи у СЦ Телеоптик. Дакле, 20 дана. То је и наша неодговорност. Или смо неодговорни, неспособни – 20 дана је прошло, да ли је нађен стан? Ми морамо сви да будемо у служби екипе, у служби Партизана. Сви ми живимо од тих играча. Јутрос сам причао са Северином и мислим да ће то све бити океј. Увек ћу стати у заштиту играча, чак и када погреше, јер морамо сви да се понашамо одговорно."

Непосредно пре конференције Дуљај се чуо Северином и најавио да све иде у добром смеру.

"Имамо пријатељски однос и увек морате бити доступни играчу, морамо се бавити њима. То су све играчи Партизана, небитно био странац или домаћи играч. Они доносе профит добрим играма. Враћам се на гостовања – Бачка Топола, Крушевац, Нови Сад, Ивањица, били су пуни стадиони, не због мене, него због играча. Кад буде дошао сутра, прекосутра, опет ћу ићи на аеродром да га дочекам, а после вичу Дуљај будала због тога."

За крај, још једном је упутио оштру критику управи црно-белих.

"То вам је исто када брод плови, па се ајкуле залепе за брод. Тако је и када су у питању успеси, овде је пун паркинг аутомобила, а када су проблеми, нема нигде никога", закључио је Дуљај.

image