Спорт

Богдана растужио Дарко, Јовић учествовао у масовној тучи, Мицић поново промашивао

Српски репрезентативци имали солидне наступе у ноћи између петка и суботе, али је само један од тројице осетио сласт победе
Богдана растужио Дарко, Јовић учествовао у масовној тучи, Мицић поново промашиваоGetty © Sean Gardner / Stringer

Богдан Богдановић, Никола Јовић и Василије Мицић – чланови Атланте, Мајамија, односно Шарлота – били су запажени у својим мечевима у НБА лиги.

Капитен "орлова" Богдановић није успео да спречи пораз Атланте од Торонта, који са клупе предводи Дарко Рајаковић – 123:121.

Тачку на тријумф ставио је Брус Браун на око 11 секунди до краја, тако да ни тројка Треја Јанга, малтене уз звук сирене, није значила Хоксима.

Капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић је меч почео са клупе, а на терену је провео око пола сата.

Завршио је утакмицу са 14 поена (5/17 из игре, 3/11 за три, 1/1 пенали), пет асистенција, четири скока и две украдене лопте.

Дежонте Мареј је предводио Хоксе са 24 поена, 10 скокова и седам асистенција, Диандре Хантер је додао 22, уз пет скокова, док је Садик Беј уписао 18 поена и девет скокова.

Код победничког тима истакли су се Имануел Квиклис а 24 поена, седам скокова и пет асистенција, Скот Барнс је убацио 20, уз 10 асистенција, док је Грејди Дик постигао 14.

Атланти је ово трећи пораз у низу и тренутно заузима 10. место на Истоку са скором 24-32.

Василије Мицић убацио је 10 поена у убедљвом поразу Шарлот Хорнетса на гостујућем терену од Голден Стејт вориорса (97:84).

Некадашњи члан Меге, Црвене звезде, Жалгириса и Анадолу Ефесам, поново није имао шутерски дан јер је из игре погодио тек четири пута из 13 шутева.

Никола Јовић је учествовао у победи свог Мајамија над Њу Орлеанс пеликансима (106:95), али и у масовној тучи играча.

Јовић је на паркету провео 21 минут, убацио три поена, пре него што је избила туча почетком четврте четвртине.

Све је почело после дуела Кевина Лава и Зајона Вилијамсона, а епилог туче је било искључење за Џимија Батлера и Томаса Брајанта код Хита, односно Нађија Маршала и Хосе Алварада код Пеликанса.

Мајами је до тријумфа стигао пре свега захваљујући серији у последњем кварталу од 11:0.

Пеликансима је ово први пораз после четири везана тријумфа и сада су на скору 34-23.

Мајами је везао и трећу узастопну победу, те је на учинку 31-25.

image