Спорт

Партизан у четвртфиналу Игара будућности у Русији - црно-бели доминирали

Одличан резултат за српске представнике на првом планетарном такмичењу овог типа
Партизан у четвртфиналу Игара будућности у Русији - црно-бели доминирали© YouTube / screenshot / Games of the Future Official

Партизан еспортс пласирао се у четвртфинале Игара будућности у Казању, пошто су у фиџитал кошарци успели да елиминишу екипу Ле Гепардс укупним резултатом 28:16.

Београдски црно-бели наставили су одлично да представљају Србију на Играма будућности, а овога пута су нарочито блистали у видео играма.

У првој од две игре које чине фиџитал кошарку, видео игри 2к24, Партизан је био убедљив славивши резултатом 20:4. Уследило је потом играње баскета, а у тој физичкој игри црно-бели су могли да спусте ритам.

Ле Гепардс су славили 12:8, али је то Партизану било сасвим довољно за убедљивих 12 поена разлике у укупном збиру. Тиме је Партизан обезбедио пласман међу осам најбољих, а свој меч четвртфинала играће у уторак 27. фебруара.

Игре будућности, први велики међународни турнир "фиџиталних" спортова на свету који комбинују физичка такмичења у класичним спортовима и посебно приређеним дигиталним спортским дисциплинама за онлајн учеснике из целог света, одржавају се у Казању од 21. фебруара до 3. марта.

image