Спорт

Србија је најбољи тим Европе - ФИБА објавила ранг листу, "орловима" сви гледају у леђа

Селекција Светислава Пешића је напредовала после две победе на старту квалификација за Евробаскет
Србија је најбољи тим Европе - ФИБА објавила ранг листу, "орловима" сви гледају у леђаGetty © Nikola Krstic/MB Media / Contributor

Кошаркашка репрезентација Србије преузела је прво место од Француске и налази се на врху ранг листе европских селекција после окончања првог квалификационог прозора за Европско првенство 2025. године.

Светска кошаркашка федерација (ФИБА) објавила је у среду на званичном сајту нову ранг листу европских селекција, а захваљујући максималном старту у квалификацијама и две убедљиве победе над Финском ( 77:61) и Грузијом (76:63) Србија је престигла Француску на челу.

Француска је сад друга иако је савладала и Хрватску и Босну и Херцеговину, Летонија је после победа над Шпанијом и Словачком скочила са осмог на треће место, четврта је сад Грчка, пета Италија, шеста Словенија, седма Белгија, а осма Литванија. девета Немачка и 10. Естонија.

Занимљиво је да је актуелни првак света Немачка тек на деветом месту, док друштво 10 најбољих попунила Естонија. Иначе, актуелни европски првак Шпанија је после два пораза на старту квалификација пала са трећег на 11. место.

image