Спорт

"Орлови" против Џикићеве Грузије настављају пут ка Евробаскету

Кошаркаши Србије у Тблисију играју други меч у квалификацијама за наредни Еуробаскет, а противник је селекција Грузије. Утакмица се игра од 18 часова, а кретање резултата можете пратити на нашем порталу
"Орлови" против Џикићеве Грузије настављају пут ка Евробаскету© TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Србија је успешно почела квалификације за Европско првенство савладавши Финску, а сада екипу Светислава Пешића очекује и прво гостовање.

"Орлови" су стигли у Грузију јачи за Огњена Добрића, који због проблема са повредом није играо у Београду против Финаца.

Србија је лако дошла до првог тријумфа у квалификационој Групи Г, из које ће на шампионат две најбоље екипе поред Финске, која је једна од коорганизатора.

Занимљиво је да селекцију Грузије води српски стручњак Александар Џикић, али је у првом мечу у Данској доживео неуспех - 75:69.

"То је екипа са добром организацијом и у одбрани и у нападу. Они су читаву утакмицу водили против Данске, а својим неким погрешним одлукама су дошли у ситуацију да су изгубили. Али, то за нас ништа не значи јер свака следећа утакмица је, као што сам рекао, другачија. Ради се о врло искусној екипи, која је поготово искусна у овим квалификацијама", истакао је Пешић за сајт КСС.

Грузија и Србија играју меч од 18 часова, а кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

У другој утакмици групе, од 17.30 састају се Финска и Данска.

image