Спорт

Звездина последња шанса за наду - ослабљени гостују Бајерну у Минхену

Кошаркаши Црвене звезде у петак од 20.30 гостују Бајерну у Минхену у утакмици 27. кола Евролиге
Звездина последња шанса за наду - ослабљени гостују Бајерну у Минхену© Dusan Milenkovic/ATAImages

Црвено-бели су тренутно 16. на табели са 10 победа и 16 пораза, док је Бајерн на 14. позицији са скором 11-15.

Звезда ће у Минхену играти без повређеног Милоша Теодосића, као и без Николе Топића и новајлије Треја Томпкинса.

"Теодосић није тренирао од Купа. Није спреман и неће играти против Бајерна. Он је форсирао себе у финалу и сада је у процесу рехабилатиције. Док не буде на 100 одсто, неће да игра", навео је Звездин тренер Јанис Сферопулос. Он је истакао да су Томпкинс и Топић у процесу рехабилитације.

"Они и даље не тренирају тимски. Лекари су веома пажљиви. Не желимо да журимо, па да после имамо проблем када се врате. Полако, полако и мислим да ћемо их видети на терену. Томпкинс је у последњој фази рехабилитације, доктори су позитивни и желимо да га задржимо до краја, како би играо са нама", рекао је грчки тренер.

Због паузе и репрезентативног прозора, тренирали смо јуче први пут сви на окупу, али таква је ситуација за све тимове у Европи, навео је он.

"Веома је важно да одиграмо добро, јер играмо против сјајног тима на њиховом терену. Бајерн је пронашао ритам, хемију и значајно унапредио игру у односу на први део сезоне."

Сферопулос је поновио да је срећан због освајања Купа Радивоја Кораћа са црвено-белима.

"Није мој трофеј, већ трофеј тима. Веома сам срећан због целе организације. За мене и све у клубу је било веома важно да освојимо трофеј. Ми смо Звезда и боримо се за сваки трофеј", поручио је Сферопулос.

image
VV inauguration
banner