Спорт

Сферопулос: Били смо у игри, али морали смо боље у Минхену

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос, изјавио је после пораза од Бајерна (66:74), у мечу 27. кола Евролиге, да је домаћин заслужено победио, али и да је његова екипа могла да уради нешто више
Сферопулос: Били смо у игри, али морали смо боље у Минхену© ATA Images

Звезда је поразом у Минхену, направила огроман корак уназад, када се ради о трци за места која воде у плеј-ин фазу Евролиге.

Након меча са Бајерном, тренер српског клуба истакао је да су црвено-бели добро ушли у меч, али да је уследио пад.

"Мислим да смо добро започели утакмицу. У нападу и одбрани смо имали добар проток лопте. Били смо врло концентрисани на оно што смо планирали. Али, Бајерн је "затегао" одбрану у последњим минутима прве четвртине. Вратили су се, нисмо успели то да контролишемо. Од тог момента Бајерн је контролисао утакмицу, али смо били у игри до последњег момента", рекао је грчки стручњак на конференцији за новинаре после утакмице.

Он је додао да је задовољан што је екипа у финишу меча показала карактер.

"Важно је да смо се вратили из минус 11 до минус два. Имали смо отворене шутеве за три поена, зицере, контранападе. Мислим да је Бајерн заслужио да победи, али смо и ми могли нешто више. Одбрана је била мање-више добра, али нисам срећан како смо играли у нападу, мучили смо се у неким периодима игре. Наша продуктивност није била довољно добра вечерас и морамо да се поправимо у том сегменту игре", закључио је Сферопулос.

Звезда је у Минхену уписала 17. пораз, уз 10 победа и остала је на 16. месту на табели Евролиге.

image
VV inauguration
banner