Спорт

Звезда "са креча" преживела ТСЦ, главобоља за Милојевића пред "вечити" дерби

Фудбалери Црвене звезде савладали су као гости ТСЦ 3:1 и направили добру увертиру пред "вечити" дерби који је на програму наредне суботе. Црвено-бели два поготка постигли са беле тачке (Канга и Хванг), док се у листу стрелаца уписао и Букари - једини гол за госте дело је Милоша Пантовића

Звезда је остварила примарни циљ у Бачкој Тополи, освојила је три нова бода, привремено претекла Партизан на челу табеле Суперлиге, али Владана Милојевића очекује изазовна седмица.

Јесте Звезда победила, али је још у првом полувремену остала без повређених Александра Драговића и Владимира Лучића, што представља велики проблем за шефа струке црвено-белих пред "вечити" дерби који се игра наредне суботе.

У финишу меча због повреде је игру напустио и Урош Спајић, па је велико питање ко ће од штопера бити спреман за можда и одлучујућу утакмицу у борни за титулу ове сезоне.

Звезда је била бољи ривал од ТСЦ-а, заслужено је дошла до победе, а црвено-бели су још једном два гола постигли са 11 метара.

После пола сата игре, Канга је пао у казненом простору противника, главни судија Илић одмахнуо руком, али је на интервенцију ВАР собе променио одлуку - Канга је сам извео најстрожу казну и Звезда је повела.

Друго полувреме донело је више ватрена на терену, али и више погодака.

ТСЦ је покушао да се врати у утакмицу и у томе успео у 62. минуту - Милош Пантовић је одлично скочио после корнера са десне стране и савладао голмана Глазера.

Само два минута касније, Звезда враћа предност - Канга је центрирао, лопта прелетела велики број играча у петерцу и дошла на другу стативу, где је сачекао Букари и спровео поред немоћног голмана Илића.

Конан резултат поставио је Хванга са беле тачке у 84. минуту, а претходно је Антонић рукама одгурнуо Олајинку.

Црвено-бели сада имају два бода више од Партизана, али црно-бели имају прилику да се тријумфом над Железничаром из Панчева (субота, 18.30) врате на прво место на табели.

"Вечити" дерби, 172. по реду, игра се наредне суботе, а домаћин је Црвена звезда.

image