Спорт

Звезда без муке до победе против Чуке - настављена потера за вечитим ривалом

Црвена звезда је са 3:0 савладала екипу Чукаричког у дербију 22. кола Суперлиге Србије и тако наставила потеру за водећим Партизаном. Канга и Букари били прецизни са беле тачке, Ендиаје стрелац из контре, за сигуран тријумф екипе Владана Милојевића

Иако је проглашен дербијем 22. кола, утакмица између Црвене звезде и Чукаричког је била далеко од тога - на терену је постојао само један противник, а црвено-бели су на крају убедљиво славили 3:0.

Екипа Владана Милојевића доминирала је на "Маракани" током свих 90 минута, истина два поготка постигла је са беле тачке, али је сасвим заслужено освојила нова три бода и још једном пришла Партизану на само бод заостатка.

Домаћин је питање победника решио већ у првом полувремену, постигавши два поготка.

Већ у 9. минуту Канга је прецизно извео пенал, након што је досуђена најстрожа казна за Звезду, после једног судара главама у казненом простору Чукаричког.

Један од ретких покушаја гостију у првом полувремену црвено-бели су казнили сјајном контром, коју је поготком завршио Шериф Ендиаје у 36. минуту утакмице.

Коначан резултат поставио је Усман Букари у 75. минуту, када је прецизно извео ударац са 11 метара.

Звезда је дошла до 55. бода и има само један мање од Партизана, који је раније савладао Радник у Сурдулици 2:1.

Чукарички је остао четврти на табели са 35 освојених бодова.

Црвено-бели у наредном колу гостују код екипе ТСЦ-а, а онда следи "вечити" дерби са Партизаном, 9. марта на стадиону "Рајко Митић".

image