Спорт

Јокић разбио Леброна пред Ђоковићем: Србин показао моћ у победи Денвера

Најбољи играч НБА шампиона показао је због чега је главним фаворит за још једну МВП награду
Autor: YouTube / Denver Nuggets

Кошаркаши Денвера савладали су Лос Анђелес Лејкерсе на гостујућем терену 124:114 у окршају који су поред паркета гледали и Новак Ђоковић и Владе Дивац, док је Никола Јокић све време доминирао на паркету.

Можда је Леброн Џејмс успео да испише историју НБА пребацивши коту од 40.000 поена у каријери, али Сомборац је био тај који је однео тријумф. И то на какав начин.

Јокић је меч завршио са 35 поена, 10 скокова и седам асистенција, показавши и Леброну и остатку света зашто је поново главни фаворит за добијање награде за најкориснијег играча лиге.

Јесу му недостајале три асистенције за још један "трипл-дабл", али је зато поново био феноменалан при шуту за два поена - чак 15 од 20 шутева је погодио.

Имао је Јокић и подршку у Мајклу Портеру јуниору (25 поена и 10 скокова) и Џамалу Мареју (24 поена и 11 скокова), па Леброн са својих 26 поена није могао ништа него да после меча пружи руку играчима бољег тима.

Меч у Лос Анђелесу пратио је и најбољи тенисер света Новак Ђоковић, који се у Калифорнији припрема за почетак првог мастерса у сезони у Индијан Велсу.

Иначе, Денвер је сада на трећем месту у Западној конференцији са 42 победе и 19 пораза, док су Лејкерси на 10. месту са скором 33-29.

image
VV inauguration
banner