Спорт

"Тужни пијанац" - Гаскојн открио размере борбе са алкохолом

Бивши енглески фудбалски репрезентативац и тренер Пол Гаскојн, говорио је јавно о размерама своје дуготрајне борбе са зависношћу од алкохола, описујући себе као "тужног пијанца"
"Тужни пијанац" - Гаскојн открио размере борбе са алкохоломGetty © Michael Regan

Бивши везни фудбалер репрезентације Енглеске, четири године након хирушке интервенције урађене због проблема са зависношћу од алкохола, рекао је да није престао да пије "и то често сам, код куће", преноси "Гардијан".

Легендарни енглески фудбалер каже да је "изневерио себе" јер се окренуо алкохолу након што је завршио играчку каријеру.

"Некада сам био срећан пијанац, али више нисам. Сада сам тужан пијанац. Не излазим, али пијем. Пијем у затвореном простору. Ако желим да буде лош дан, све што је потребно да урадим је да одем у паб. Ако желим да буде добар дан - одем на пецање", рекао је Гаскојн.

Он је потврдио да је недавно присуствовао састанку анонимних алкохоличара где је признао да његова борба за ментално здравље датира још од повреде колена коју је задобио док је играо за лондонски Тотенхем у финалу ФА купа 1991. године.

Један од најталентованијих енглеских играча свих времена, Гаскојн је био значајна јавна личност током 1990-их, али је његов живот од тада постао обележен зависношћу.

Био је члан репрезентације Енглеске која је учествовала у полуфиналу Светског првенства 1990. године, а његова клупска каријера укључивала је фудбалске чаролије које је приређивао навијачима Њукасла, Тотенхема, Лација, Ренџерса, Евертона и Мидлзброа.

image