Спорт

Важна битка за Партизан у Милану - Олимпија мора да падне!

Кошаркаши Партизана у Милану играју меч 28. кола Евролиге, а противник је екипа Олимпије. Дуел у "Медиоланум форуму" може бити пресудан за судбину црно-белих у елитном такмичењу ове сезоне, победа приближава екипу Жељка Обрадовића пласману у плеј-ин. Утакмица се игра од 20.30, а кретање резултата можете пратити на нашем порталу
Важна битка за Партизан у Милану - Олимпија мора да падне!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Победом над Ефесом прошле седмице кошаркаши Партизана прекинули су црну серију у Евролиги, која им је закомпликовала пласман у доигравање елитног такмичења.

Црно-бели сада играју још једну "пресудну" утакмицу, а противник је миланска Олимпија.

Биће то дуел два најтрофејнија европска тренера - Жељка Обрадовића и Етореа Месине, који већ три деценије воде битке на европском кошаркашком тлу.

Партизан је тренутно 11. на табели Евролиге са скором 13-14, док Олимпија хвата последњи воз за плеј-ин - тренутно је 14. на табели са 11-16.

Ни на овој утакмици Обрадовић неће моћи да рачуна на све играче, пошто због повреда са екипом нису отпутовали Огњен Јарамаз, Тристан Вукчевић и Џејмс Нанели.

И домаћин има кадровских проблема, играће без Тонута и Појтреса, али би у екипи требало да се нађу Шабаз Нејпир и Никола Миротић.

Шпански репрезентативац црногорских корена пропустио је меч у Београду, па би ово могла да буде утакмица коју ће играти против црно-белих откако је прошлог лета договорио, па одустао од доласка у Партизан.

Црно-бели су у Београду, у првом делу сезоне, савладали Олимпију после неизвесне борбе, захваљујући маестралној одбрани у последњој четвртини.

Утакмица у "Медиоланум форуму" игра се од 20.30, а кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу.

image