Спорт

Ђоковић након пораза: Изненађен сам својом игром, ово је било заиста лоше

Најбољи тенисер свих времена сумирао је утиске након изненађујућег пораза у Индијан Велсу
Ђоковић након пораза: Изненађен сам својом игром, ово је било заиста лошеGetty © Clive Brunskill

Новак Ђоковић је елиминисан у трећем колу Индијан Велса, од Италијана Луке Нардија са 2:1 (6:4, 3:6, 6:3).

"Честитам Нардију јер је играо одлично, поготово у трећем сету. Нисам знао много о њему, али гледао сам како игра и знао сам да је одличан са основне линије, поготово форхендом. Добро се креће, веома је талентован. Ушао је жреб као 'срећни губитник' и није имао шта да изгуби. Играо је сјајно и заслужио да победи", рекао је Новак.

Најбољи тенисер света је био веома критичан према себи, пошто му се мало тога допало у игри.

"Више сам изненађен нивоом своје игре. Заиста, заиста лоше... Те две ствари су се поклопиле и резултат је овакав. Знао сам да неће пасти ако га ја не натерам, а нисам то учинио. Помогао сам му да игра добро, а себи нисам помогао уопште. Правио сам неке заиста ужасне грешке, играо сам дефанзиван тенис, без много снаге на лопти у трећем сету. Он је ушао у терен и користио време које је имао на располагању, играо је растерећеније и агресивније од мене. Било је помало и ветровито, потпуно супротно у односу на тренинге и мој први меч, али то није изговор. Требало је да одиграм много боље."

Најбољи тенисер света је рекао да ће анализирати шта се догодило у Индијан Велсу, а осврнуо се и на чињеницу да у 2024. години још нема трофеј.

"Немам титулу ове године и то је нешто на шта нисам навикао. Обично сам сезоне у каријери почињао титулом на гренд слему или Дубаију или неком другом турниру… Али у реду, то је део спорта. Некад победите, некад изгубите. Надам се да ћу још побеђивати и да ћу наставити даље. Који год трофеј наредни да дође, добродошао је - да разбијем негативни циклус, пошто на последња три-четири турнира нисам ни близу свог најбољег тениса", закључио је Ђоковић.

image