Спорт

Обрадовић пред меч у Барселони: Нема калкулација, боримо се до краја за плеј-ин Евролиге

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да ће црно-бели морати да одиграју фантастичну утакмицу ако желе да остваре добар резултат против Барселоне
Обрадовић пред меч у Барселони: Нема калкулација, боримо се до краја за плеј-ин ЕвролигеGetty © Fabrizio Carabelli/SOPA Images/LightRocket

Kошаркаши Партизана гостоваће у четвртак од 20.30 часова екипи Барселоне у 29. колу Евролиге.

"Играмо против тима који има велики квалитет и игра веома добро ове сезоне. Сигурно су међу главним фаворитима су за фајнал-фор Евролиге, као и за освајање титуле. Враћајући се на почетак Евролиге, када смо играли утакмицу са њима, ништа се ту битније није променило. Понављам, имају стравичан квалитет и биће потребно да се одигра фантастична утакмица ако желимо евентуално неки повољан резултат", рекао је Обрадовић на конференцији за медије у Београду.

Обрадовић је истакао да су сви кошаркаши Партизана спремни за меч у Барселони.

"Сви су у реду, имају неке ситне проблеме, али ништа забрињавајуће. Сви су тренирали и сви су у конкуренцији за састав", додао је тренер Партизана.

Обрадовић је навео да црно-бели неће калкулисати у финишу сезоне.

"Нема разлога да се бавимо калкулацијама. Треба да идемо из утакмице у утакмицу. Имамо ово гостовање, а онда од пет последњих утакмица четири играмо код куће. Треба ићи из утакмице у утакмицу, после Барселоне иде дупло коло. Бавити се калкулацијама никада није добро. Имаћемо јаснију слику ситуације тамо пред крај, али потребно је пробати и борити се остати у игри до краја за плеј-ин", рекао је тренер Партизана.

Kошаркаши Партизана ће до краја регуларног дела сезоне у Евролиги одиграти шест мечева, а црно-бели ће на четири утакмице бити домаћини.

"Логично је да волиш да играш пред својом публиком и да не путујеш. Ми смо и у Милану имали наших навијача колико год хоћете. Јуче је у Чачку била феноменална атмосфера са много навијача Партизана. С тог аспекта, где год смо ишли имали смо изванредну подршку, али је домаћи терен домаћи терен у том смислу да нема путовања и то је нешто што је битно за играче", истакао је Обрадовић.

Барселона се налази на другом месту на табели Евролиге са 19 победа и девет пораза, док је Партизан на 11. позицији са скором 13/15.

image