Спорт

Партизан просуо све што је стицао током сезоне - Напредак славио у Хумској!

Фудбалери Партизана доживели су трећи пораз у Суперлиги ове сезоне, пошто су у 25. колу на свом терену поражени од Напретка 1:0
Партизан просуо све што је стицао током сезоне - Напредак славио у Хумској!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Партизан је био бољи ривал на утакмици у Хумској, али црно-бели у великом броју ситуација нису имали ни среће.

Напредак се определио да чува свој гол, чекао прилику да дође до гола из евентуалне контре, што су гости из Крушевца и учинили у 33. минуту, када је Мајдевац успео да савлада Александра Јовановића.

Црно-бели су офанзивно ушли у меч, иако без Салдање, Северине и Захида, а прве прилике на мечу пропустио је млади Самед Баждар.

Како је време протицало, тако су се и гости ослобађали притиска црно-белих, па су почели и да прете.

Мајдевац је имао прву прилику за госте, да би исти играч у 33. минуту искористио смушену реакцију одбране Партизана и некако успео да прогура лопту у мрежу црно-белих.

Примљени гол као да је шокирао домачина, који је значајно боље заиграо у другом полувремену.

Прву шансу у наставку имао је данас врло расположени Калулу, а онда је Баждар погодио стативу, па затим и Захид, који је у игру ушао на полувремену - пречку.

Ређале су се шансе пред голом Савића, али су непрецизни били ударци Партизанових играча.

На крају, Партизан није успео да постигне погодак, па је тако за само 90 и кусур минута просуо све што је стицао у досадашњем делу сезоне.

Занимљив је податак да је управо Напредак пре две године, на исти датум, задао велики ударац Партизану у борби за титулу, Крушевљани и црно-бели су тада у Хумској одиграли без голова.

Црно-бели, истина, и даље имају бод предности у односу на "вечитог" ривала Црвене звезде, која нешто касније (19.00) игра свој меч 25. кола у Нишу, против десетзкованог Радничког.

Напредак је сада девети на табели са 32 освојена бода, три мање од позиције која води у плеј-ин Суперлиге.

image