Спорт

Денвер наставио серију победа против Мајамија, шампиони поново најбољи на Западу

Кошаркаши Денвера савладали су у Мајамију екипу Хита са 100:88 у репризи прошлогодишњег НБА финала, а Никола Јокић имао је, за своје стандарде, скромно вече

Јокић је у "Касеја центру" у Мајамију само осам пута шутнуо из игре и меч завршио са 12 поена, 14 скокова и шест асистенција, али то је било довољно Нагетсима да поново савладају екипу Хита.

Мајами је последњи пут савладао Нагетсе још 2020. године, не рачунајући једну победу у финалној серији НБА лиге прошле сезоне.

Денвер је водио током већег дела утакмице, а одлучујућу предност тим из Колорада направио је у последњој деоници, коју су гости добили резултатом 28:17.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Мајкл Портер јуниор са 25 и Арон Гордон са 16, на другој страни Бам Адебајо убацио је 17, а Џими Батлер 15 поена.

Никола Јовић почео је у стартној петорци Мајамија, ли је за 15 минута убацио само 3 поена, уз по један скок и асистенцију.

Денвер је тако преузео прво место на табели Западне конференције са скором 46-20, док је Мајами осми на Истоку са 35-30.

image