Спорт

Дупли програм за српску кошарку у Евролиги - Партизан у Барселони, Звезда против Макабија

Кошаркаши Партизана играју у Барселони меч 29, кола Евролиге (20.30), док ће нешто раније Црвена звезда у "Штарк арени" дочекати екипу Макабија (19.00)
Дупли програм за српску кошарку у Евролиги - Партизан у Барселони, Звезда против Макабија© Dusan Milenkovic/ATAImages

Ближи се крај лигашког дела Евролиге, а Партизан и Црвена звезда у четвртак играју своје мечеве 29. кола.

Црно-бели никако да ухвате ритам у елитном такмичењу, али и даље су у конкуренцији за пласман на једно од првих десет места које воде у доигравање.

Екипа Жељка Обрадовића у Барселони ће имати тежак задатак да дође до тријумфа, пошто Каталонци играју одлично ове сезоне и тренутно су други на табели са учинком од 19 победа и 9 пораза.

Црно-бели тренутно деле десето место са Валенсијом - обе екипе имају по 13 победа и 15 пораза.

"Нема разлога да се бавимо калкулацијама. Треба да идемо из утакмице у утакмицу. Имамо ово гостовање, а онда од пет последњих утакмица четири играмо код куће. Треба ићи из утакмице у утакмицу, после Барселоне иде дупло коло. Бавити се калкулацијама никада није добро. Имаћемо јаснију слику ситуације тамо пред крај, али потребно је пробати и борити се остати у игри до краја за плеј-ин", рекао је тренер Партизана пред дуел у "Блауграни".

Звезда је практично изгубила све шансе да се пласира у доигравање, али тренер Сферопулос и играчи неће "одрадити" завршницу сезоне.

У госте црвено-белима долази Макаби, који је две победе изнад Партизана, па би Звезда евентуалним тријумфом у значајној мери помогла "вечитом" ривалу у борби за пласман у плеј-ин.

"Знамо да нисмо у доброј позицији на табели, али свака утакмица у Евролиги је важна. Желимо да нас навијачи подрже за следећи меч, изјавио је тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос.

Утакмица у Београду почиње у 19.00 часова, она у Барселони нешто касније (20.30), а кретање резултата са оба меча можете пратити на нашем порталу.

image
VV inauguration
banner