Спорт

Жреб за завршницу Лиге шампиона - осам најбољих сазнаће свој пут ка "Вемблију"

Жребом у Ниону, данас ће бити одређени парови четвртфинала Лиге шампиона, али ће, такође, бити познато ко се са ким састаје на путу до финала на лондонском "Вемблију", које је заказано за 1. јун
Жреб за завршницу Лиге шампиона - осам најбољих сазнаће свој пут ка "Вемблију"Getty © Valerio Pennicino - UEFA

Осам најбољих екипа у Лиги шампиона стигло је до четвртфинала Лиге шампиона, а данас ће сазнати шта их очекује у наставку такмичења.

Три шпанске, по две енглеске и немачке и једна француска екипа оствариле су пласман међу осам најбољих - Реал Мадрид, Барселона, Атлетико, Арсенал, Манчестер сити, Борусија Дортмунд, Бајерн и Пари Сен-Жермен.

Од четвртфинала нема више повлашћених екипа, па ће се имена свих осам клуба наћи у једном бубњу. Прве екипе које буду извучене биће домаћини у првим четвртфиналним мечевима.

Такође, екипе ће данас сазнати и мена потенцијалних противника на путу до финала, односно ко иде на кога, али и номиналног домаћина финалне утакмице, која се игра на Вемблију 1. јуна.

Четвртфинални дуели на програму су 9. и 10. а реванши 16. и 17. априла, полуфинални сусрети играће се 30. априла и 1. маја, односно 7. и 8. маја.

Жреб за завршницу Лиге шампиона на програму је тачно у подне по средњоевропском времену.

image