Спорт

Нови поглед на МВП трку: Јокић лидер, Шеј конкурент, Дончић се пење на лествици

НБА лига објавила је нови изглед листе кандидата за награду за најкориснијег играча такмичења. Српски кошаркаш Никола Јокић је на челу листе, испред Шеја Гилџијуса Александера из Оклахоме и Јаниса Адетокумба из Милвокија
Нови поглед на МВП трку: Јокић лидер, Шеј конкурент, Дончић се пење на лествициGetty © Dustin Bradford

Од како је Џоел Ембид и званично испао из трке за МВП признање, готово је јасно да ће "Џокер" апсолутни фаворит за исту.

Ембид је због бројних повреда пропустио велики број утакмица, због чега не испуњава услове да брани титулу најкориснијег играча НБА лиге.

Најјаче клупско кошаркашко првенство објавило је изглед нове листе кандидата за МВП признање, а прво место очекивано заузима Никола Јокић.

Момак из Сомбора налази се испред Канађанина Шеја Гилџијуса Александера из Оклахоме и Грка Јаниса Адетокумба из Милвокија.

Јокић је током каријере освојио два признања за најбољег играча регуларног дела сезоне НБА лиге.

Ове сезоне, у просеку бележи 26 поена, 12.3 скокова и 9.2 асистенције по мечу, а Денвер је на првом месту на табели Западне конференције.

Након паузе за "Ол-стар" меч, Нагетси су победили у 11 од 12 мечева.

Међу пет најбоље рангираних кошаркаша, налазе се још и Лука Дончић из Даласа и Џејсон Тејтум из Бостона.

Остатак листе попуњавају: центар Сакрамента Домантас Сабонис, Кавај Ленард из ЛА клиперса, звезда Финикса Кевин Дурент, Ентони Дејвис - члан ЛА лејкерса и још један члан Финикса - Девин Букер.

image
VV inauguration
banner