Спорт

Реал већ у плеј-офу Евролиге, да ли нас очекује нова серија са Партизаном

Kошаркаши Реала, браниоци титуле, постали су први тим који је обезбедио пласман у плеј-оф Евролиге, пет кола пре краја лигашког дела такмичења. Уколико се Партизан пласира у плеј-ин, а затим буде успешан у доигравању, очекује нас реприза прошлогодишње четвртфиналне серије
Реал већ у плеј-офу Евролиге, да ли нас очекује нова серија са ПартизаномGetty © Luca Sgamellotti/Euroleague Basketball

Реал је победом над Виртусом у Болоњи (89:74) пет кола пре краја и теоретски обезбедио пласман у доигравање.

"Краљевски" клуб готово извесно ће у четвртфинале Евролиге са првог места јер има три победе више од Барселоне.

Kаталонци су бољи у међусобном скору и теоретски имају шансу да угрозе прво место браниоца трофеја Евролиге, али само ако буду имали максималан учинак, а Реал доживи три пораза у последњих пет кола.

Уколико сачува прво место, Реал ће у четвртфиналу играти против победника плеј-ина Ц (победник меча између бољег из дуела 9. и 10. на табели против пораженог из дуела 7. и 8.).

Победник плеј-ин меча између 7. и 8. на табели ће на другопласирани клуб са табеле.

Кошаркаши Партизана и даље имају шансе да уђу у плеј-ин зону, па је велика вероватноћа, уколико изабраници Жељака Обрадовића у томе успеју, да ће у четвртфиналу играти против Реала, баш као и прошле сезоне.

Тада су црно-бели почели серију са две победе у Мадриду, али је Реал преокренуо на 3:2, пласирао се на фајнал-фор у Каунасу, а затим и освојио нову титулу шампиона Европе.

image