Спорт

Крај Синеровог сна - Алкараз у финалу против Медведева у репризи 2023.

Сјајни Италијан доживео је први пораз након 19 узастопних тријумфа, док је Медведев након преокрета поново стигао до финала у Калифорнији
Крај Синеровог сна - Алкараз у финалу против Медведева у репризи 2023.Getty © Matthew Stockman / Staff

Карлос Алкараз је прекинуо феноменалну серију Јаника Синера и нанео му први пораз у 2024. години, пошто га је после три сета савладао у полуфиналу мастерса у Индијан Велсу - 2:1 (1:6, 6:3, 6:2).

Синер је водио 4:3 против Алкараза у међусобним дуелима и сјајно је започео нови меч, стигао убедљиво до вођства у сетовима, али је тада и Шпанац заиграо на вишем нивоу док Италијан није успео да настави у истом ритму.

Алкараз је тако нанео Синеру први пораз још од финала Завршног мастерса када га је победио Новак Ђоковић, али је успео и да сачува од Италијана своју другу позицију на АТП листи.

Тиме је окончао низ Синера од 16 победа на старту сезоне, што је седми најбољи старт неког играча од 1990. године, а Јаник није успео да изједначи најбољи старт сезоне Роџера Федерера (17 победа на почетку 2018. године).

Алкараз ће тако у финалу играти против Данила Медведева, који је такође после преокрета савладао Американца Томија Пола - 2:1 (1:6, 7:6, 6:2).

Медведев је успео да се тргне после лошег почетка меча и да извуче неизвестан други сет, након чега Пол више није могао да се носи са четвртим тенисером света.

Пласман Медведева у финале значи да ћемо у недељу од 22.00 гледати репризу прошлогодишњег финала Индијан Велса. Тада је Алкараз лако у два сета славио против Руса, али ће Медведев сада имати прилику за освету.

image
VV inauguration
banner