Спорт

Синер о првом поразу у 2024: Лакат, колено... Имао сам више проблема

Италијан је први пут савладан још од финала Завршног мастерса у Торину када је у борби за трофеј изгубио од Новака Ђоковића
Синер о првом поразу у 2024: Лакат, колено... Имао сам више проблемаGetty © Clive Brunskill / Staff

Догодило се и то - Јаник Синер је доживео први пораз у сезони, пошто га је у полуфиналу Индијан Велса након преокрета савладао Карлос Алкараз.

Шампион Аустралијан опена је тако после 16 узастопних тријумфа на старту 2024. године коначно савладан, а након дуела у калифорнијској пустињи открио је да су повреде утицале на њега.

Синер је одлично почео меч, освојио први сет 6:1, али је после замор његовог тела учинио своје.

"Осетио сам ситне проблеме на неколико места на телу и било ми је потребно време да схватим шта се дешава. Видећемо како ће бити сутра кад се пробудим. После тог пеха са десним лактом осетио сам бол, болела ме је и рука па сам бринуо да ми се стање може погоршат. Али то није изговор, он је играо боље. У сваком случају, мислим да ћу бити спреман за Мајами", почео је Синер.

Осим лакта каже да га је мучило и колено.

"У трећем сету, када сам пао, повредио сам лакат, али и пре тога сам имао мали проблем са левим коленом које ми је на моменте блокирало. Кренуо сам у тој ситуацији на лопту без задршке, то је део игре, то је борба. Знао сам да је тај поен важан", рекао је Синер о тренутку када је пао и повредио лакат.

Анализиравши читав сусрет, истакао је да је имао своје прилике.

"У првом сету сам играо добро, директно, као што сам и припремио меч са својим тимом, али онда је дошао моменат где сам промашио превише форхенда. И даље сам имао неке брејк лопте али их нисам искористио. Алкараз је заслужио победу, ту нема дилеме. Ја сам промашио неколико лаких поена на мрежи. Догађа се. Морам да разговарам са својим тимом и да видим да ли је то било због тензије или је то био само лош дан, што може да се деси свакоме", рекао је Синер.

image
VV inauguration
banner