Спорт

Пикси потврдио да остаје селектор Србије: Желимо добре резултате као до сада

Драган Стојковић ће и у наредне две године бити на селекторској клупи "орлова"
Пикси потврдио да остаје селектор Србије: Желимо добре резултате као до сада© Dusan Milenkovic/ATAImages

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је у понедељак да је договорио продужетак сарадње са челницима Фудбалског савеза Србије (ФСС) и додао да ће ускоро и званично потписати уговор до јула 2026. године.

То значи да ће Пикси предводити "орлове" и у трећем квалификационом циклусу, за Светско првенство 2026. у Канади, САД и Мексику.

"Прошле недеље смо разговарали, преговарали и договорили. Ја желим континуитет у раду, све друго је чиста формалност. Србија је увек била на првом месту. Драго ми је да смо пронашли заједнички језик да наставимо да се боримо и да постижемо добре резултате какви су били у минулом периоду. Репрезентација Србије је увек била моја прва опција кад је у питању моја тренерска будућност", рекао је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Стојковић (59) је селекцију Србије преузео 2021. године. Он је са националним тимом изборио пласман на Светско првенство 2022. и Европско првенство 2024.

Фудбалска репрезентација Србије окупила се у понедељак у Старој Пазови уочи пријатељских мечева са Русијом и Кипром. Србија ће 21. марта одиграти пријатељски меч са Русијом у Москви, а "орлови" ће се четири дана касније састати са Кипром у Ларнаки.

image