Спорт

Лазар Самарџић: Обећао сам оцу да ћу каријеру завршити у Црвеној звезди

Момак рођен у Берлину истиче да је срећан што је изабрао да у репрезентативном фудбалу представља земљу из које су његови родитељи
Лазар Самарџић: Обећао сам оцу да ћу каријеру завршити у Црвеној звездиGetty © Alessandro Sabattini / Stringer

Српски фудбалер Лазар Самарџић истакао је у интервјуу за италијански "Кронаке ди спољаторо" да намерава да играчку каријеру заврши у Црвеној звезди.

Талентовани 22-годишњи офанзивац одрастао у Немачкој каже да се не каје што је изабрао да наступа за репрезентацију Србије, а не земље у којој је рођен.

"Изабрао сам да представљам Србију 2023. године и схватио сам да је ниво висок. Душан Тадић, али и Милинковић-Савић, Митровић... Схватио сам да сам направио сјајан избор, упркос томе што сам одувек живео у Немачкој. У мојој породици се говори српски, а и у културолошки се тако осећам", рекао је Самарџић.

Он је открио да се као дечак дивио Лионелу Месију, али да је одбио понуде Барселоне и Милана.

"Док сам одрастао у Немачкој, трудио сам се да будем као Меси. Са 16 година имао сам прилику да пробам, Барселона је покуцала на моја врата. Био је то Патрик Клајверт, шеф омладинског сектора Барселоне. Показао нам је план и идеју коју су имали. Али моји родитељи су мислили да сам премлад да одем, да је прерано и ја сам био сагласан са њима", рекао је играч Удинезеа.

"Годину дана касније, Милан је покушао. Заједно са породицом сам отишао у Миланело, на позив Паола Малдинија. Показали су нам објекте, имао сам 17 година и отац ми је говорио да је италијански фудбал до пре неколико година владао светом. И тог дана смо рекли да не журимо. Убрзо сам дебитовао за Херту и сваког викенда сам ишао на Олимпијски стадион да гледам меч. Много сам волео тај стадион. Када смо ишли у Србију, увек су ме водили на Маракану да навијам за Црвену звезду. Мој тата је велики навијач. Обећао сам му да ћу тамо завршити каријеру. Заљубио сам се у њихово навијање", поручио је Самарџић.

Он је прошлог лета био надомак преласка у Интер, али је одлучио да остане у Удинезеу, за који је постигао три гола на 25 утакмица. За Србију је дебитовао прошле године у дуелу са Литванијом, а до сада је одиграо пет утакмица.

image