Спорт

Џајић потврдио: Хоћемо да Пикси води Србију на Мундијал 2026. године

После спекулација да би селектор Србије могао да добије нови уговор, први човек српског фудбала је потврдио да се преговори у току
Џајић потврдио: Хоћемо да Пикси води Србију на Мундијал 2026. годинеGetty © Srdjan Stevanovic - UEFA / Contributor

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драган Џајић изјавио је у четвртак да очекује да ће ФСС продужити уговор са селектором Драганом Стојковићем Пиксијем до 2026. године.

"Било је речи ових дана о томе, очекујем да ћемо потписати уговор са Стојковићем до 2026. године. Потребан је један континуитет, мислим да је то један логичан, нормалан и очекиван епилог", рекао је Џајић за "Танјуг".

Он је прокоментарисао чињеницу да је голман Роме Миле Свилар одбио позив селектора Србије.

"То је једноставно била његова одлука. Ја то не оправдавам, али чињеница је да је он дуго година живео у иностранству. Није то горуће питање за нашу репрезентацију, имамо ми довољно добрих голмана. Он је тако одлучио, видећемо како ће бити у будућности. Мислим да наша репрезентација нема разлога да тугује због тога што се десило, јер имамо добре голмане", додао је први човек ФСС.

Србија ће 21. марта одиграти пријатељски меч са Русијом у Москви, а "орлови" ће се четири дана касније састати са Кипром у Ларнаки.

"Те две пријатељске утакмице биће припрема неке екипе која ће наступити на Европском првенству. Мислим да је добро што ћемо сада одиграти ова два меча, а имаћемо и две утакмице уочи почетка континенталног шампионата. Биће неизвесно првенство, имамо доста тешку групу. Неће бити лако, али верујем да ћемо бити бољи него у Катару", закључио је Џајић.

image
VV inauguration
banner