Спорт

Србин постао репрезентативац Словачке - "златни орлић" надомак Европског првенства

Некадашњи омладински првак Европе са селекцијом Србије, у сениорској конкуренцији представљаће земљу у којој је наступао седам и по година
Србин постао репрезентативац Словачке - "златни орлић" надомак Европског првенстваGetty © MB Media / Contributor

Српски интернационалац Александар Чаврић (28) добио је држављанство Републике Словачке и ускоро ће добити прилику да дебитује за њихов национални тим.

Некадашњи фудбалер ОФК Београд већ седам и по година наступа у Словачкој, где је играо у редовима Слована из Братиславе (тренутно на позајмици у јапанској Кашими), а сада је добио и њихов пасош како би постао члан репрезентације.

Селектор Словачке и тренер Наполија Франческо Калцона објавио је списак те селекције за мечеве са Аустријом и Норвешке, а на њему је и некадашњи омладински репрезентативац Србије.

Чаврић је још крајем 2022. ушао у процес за добијање словачког држављанства, а још прошлог месеца је и сам офанзивац најавио да би му било драго да представља Словачку.

"Пратили смо Чаврића већ дуже време и чекали да добије потребна документа. Заједница је одрадила добар посао. Александар је желео да представља Словачку, требало би наредних дана да стигне у Словачку и преузме папире. Мислим да би могао да нам помогне", изјавио је Калцона на конференцији за медије у среду.

Чаврић је 2013. године био део омладинске селекције Србије која је постала шампион Европе, а потом је уписао и 23 наступа за младу селекцију. Ипак, никада није добио прилику да заигра у А селекцији Србије. Како се Словачка пласирала на ЕУРО предстојећег лета, врло је могуће да ће Чаврић добити прилику да наступа на том турниру.

image