Спорт

Ивановић пред Партизан: Навијачи праве посебну атмосферу, не смемо се уплашити

Тренер кошаркаша Басконије Душко Ивановић изјавио је данас да његов тим не сме да подлегне атмосфери у београдској "Штарк арени" на предстојећем мечу против Партизана, преносе шпански медији
Ивановић пред Партизан: Навијачи праве посебну атмосферу, не смемо се уплашити© ATA Images

Кошаркаши Партизана дочекаће у уторак од 20.30 часова екипу Басконије у 30. колу Евролиге.

Басконија се налази на осмом месту на табели Евролиге са 16 победа и 13 пораза.

Ивановић је истакао да његов тим мора да добије најмање два меча до краја регуларног дела сезоне у Евролиги ако жели да избори пласман у плеј-ин.

"Мислим да смо веома близу, али можемо да будемо и веома далеко. Остале су нам четири утакмице у гостима и једна код куће, док наши ривали имају бољи распоред. Морамо да добијемо најмање две утакмице ако желимо да се пласирамо у плеј-ин", рекао је Ивановић, преноси "Ел Корео".

Кошаркаши Басконије су на последњих пет мечева у Евролиги забележили четири победу и један пораз.

"Морамо само да гледамо први меч, који је пред нама. До краја сезоне сваки меч у шпанском првенству и у Евролиги је одлучујући за нас. Свесни смо да ћемо, ако будемо играли агресивно у одбрани, увек имати шансу за победу против било ког тима", додао је тренер Басконије.

Басконија је у првом делу сезоне у новембру прошле године на свом терену победила Партизан резултатом 84:83.

"Морамо да играмо много боље у одбрани против Партизана. Они имају играче који могу да постигну много поена у пик енд рол ситуацијама. Изгубили су доста мечева у финишу, а могли су да их добију. Партизан пред својим навијачима добија такве утакмице", додао је тренер Басконије.

Шпански медији подсећају да је Ивановић некада тренирао Црвену звезду.

"Партизан има 'Арену' у којој навијачи чине нешто посебно. Тамо је веома тешко играти, али и врло лепо. Моји играчи морају да знају да су та публика и атмосфера такође нешто што може и нама да да снагу, да нам буде инспирација. Не можемо да играмо као да смо импресионирани или уплашени. То је кључ ове утакмице", рекао је Ивановић.

Партизан се налази на десетом месту на табели са 13 победа и 16 пораза.

"Партизан на домаћем терену увек креће веома агресивно, са еуфоријом, крађом лопти... Навијачи су ти који их гурају и дају им снагу да играју боље", закључио је тренер Басконије.

image
VV inauguration
banner