Спорт

Недовић: ПАО јак на свим позицијама, уз помоћ навијача идемо на победу

Кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић изјавио је да је његов тим мотивисан за меч против Панатинаикоса у 30. колу Евролиге

Кошаркаши Црвене звезде ће у четвртак од 20.00 часова у београдској "Штарк арени", дочекати екипу Панатинаикоса.

"Панатинаикос је познат тим који се бори за сам врх Евролиге. Ми желимо да се вратимо победама, тако да мотивације сигурно не мањка. Очекује нас квалитетан противник који је лепо попуњен на свим позицијама. Мислим да смо у доброј здравственој ситуацији пре свега, бољој него пре, потрудићемо се да забележимо победу сутра", рекао је Недовић на конференцији за медије у Београду.

Плејмејкер Црвене звезде Милош Теодосић тренирао је пред меч, али је још увек неизвестан за сусрет са Панатинаикосом.

"Тренираће данас, па ћемо донети одлуку. Ја сам му честитао рођендан, видео сам га пре тренинга. Немамо времена за славље, сутра је утакмица, после два дана нова...", додао је Недовић.

Он је истакао да очекује подршку навијача.

"Желим да дођу у што већем броју, да нас подрже, сваки човек у хали нам значи и увек је лепо играти пред домаћом публиком", навео је кошаркаш Црвене звезде.

Амерички кошаркаш Треј Томпкинс још није спреман за мечеве.

"Треј је добар момак, он има доста искуства, играо је у Реалу седам година. Укључен је у свакодневни рад, покушава да нас саветује, да нам помогне на било који начин, тренутно не на терену. Очекујемо га ускоро, полако повећава интензитет рада и заиста се радујем што ћемо ускоро играти заједно", рекао је Недовић.

Црвена звезда је у досадашњем делу Евролиге забележила 10 победа и 19 пораза и тренутно се налази на 16. месту на табели.

"Недостатак среће доста утиче на екипу када је овако згуснут распоред. Пре неки дан сам видео да имамо плус један кошгетерски учинак, а на тој позицији смо на табели. Све утакмице које смо губили нису биле са великом разликом. Баш ти играчи који су недостајали су можда били превага, али то није оправдање и све је било до нас. Мислим да је битно направити континуитет, свакакако нас очекују велики изазови до краја сезоне", истакао је Недовић.

Кошаркаш Црвене звезде Џоел Боломбој изјавио је да његов тим жели да прекине серију пораза у Евролиги.

"Покушавамо да прекинемо наш низ пораза и да се повратимо на победнички колосек. Они ће желети да победе овде како би остварили што бољу позицију у плеј-офу. Дефинитивно ће бити борба сутра", додао је Боломбој.

image