Спорт

Шек О'Нил: Јокић је сјајан играч, али ми не би представљао проблем

Легендарни амерички кошаркаш Шакил О'Нил, изјавио је да му српски кошаркаш Никола Јокић, упркос томе што је фантастичан играч, не би представљао проблем у међусобном дуелу
Шек О'Нил: Јокић је сјајан играч, али ми не би представљао проблемGetty © Francois Nel

О'Нил је у интевју за ТВ Арена Спорт, похвално говорио о српским кошаркашима, а пре интервјуа затражио је од новинара да га представи као Шакила О'Ниловића.

Шек је говорио о плеј-оф серији са Сакраменто кингсима, у којој су након велике борбе и после седам утакмица, ЛА лејкерси надиграли тим предвођен Пеђом Стојаковићем и Владом Дивцем.

"Били су сјајна екипа, али није било тешко због Дивца или неког другог. Начин на који су ме чували, удвајали, утрајали, то је учинило ту серију тешком. Ипак, играли су одлично и то је похвала за Србију и Црну Гору. Сви кошаркаши који се презивају на ИЋ, показали су се као сјајни играчи, сјајни шутери", рекао је О'Нил.

Легендарни амерички кошаркаш повукао је паралелу између Владе Дивца и Николе Јокића.

"Да, слични су играчи, али никад ми не би представљао проблем. Он би постизао своје поене, сјајан је играч, али није до тога шта би они урадили, већ шта бих ја радио и на шта бих их терао да ураде. Када сам играо попут, на пример Тима Данкана, он би постизао својих 20 поена, ја бих постизао својих 20 поена. Ипак, победу одлучују оне друге ситнице, колико ко фаулова има, ко ће промашити кључни шут. Јокић је сјајан играч, не кажем да бих га лако зауставио", додао је Шек.

Некадашњи центар Орланда, Лејкерса, Мајамија, Бостона, Финикса и Кливленда, истакао је која од четири титуле НБА шампиона му је најдража.

"Дефинитивно прва. Много људи је мислило да се то не може догодити. Успели смо да освојимо прву титулу, па онда схватили шта је кључно, рекли да ћемо то да урадимо опет, па смо то урадили три пута заредом. Потом сам отишао у нов тим, рекао да знам шта је потребно да се освоји титула. Радило се пуно о труду и напорном раду. Пре него што научите да побеђујете, морате научити да губите", закључио је О'Нил.

image