Спорт

Рајковић задовољан због победе, Баждар пресрећан због дебија у дресу "орлова"

Голман фудбалске репрезентације Србије Предраг Рајковић изјавио је у Ларнаки да је срећан што је помогао свом тиму да победи селекцију Kипра
Рајковић задовољан због победе, Баждар пресрећан због дебија у дресу "орлова"Getty © Mike Kireev/NurPhoto

Србија је савладала Kипар резултатом 1:0 у пријатељском мечу у Ларнаки.

"Битна победа после онаквог шока у Русији. Морали смо да победимо. Утакмица је била тешка за играње због јаког ветра, у првом полувремену је помогао нама, а у другом њима. Битна победа да вратимо самопоуздање и да се припремамо за ЕП", рекао је Рајковић, преноси ФСС.

Рајковић је истакао да је срећан због победе на Kипру.

"Мислим да је најбитније да је голман концентрисан свих 90 минута. Некада су такве утакмице да немаш посла 90 минута, а онда једна лопта на крају може да реши. Свој посао сам одрадио, био сам концентрисан све време, срећан сам што сам помогао екипи да победимо", додао је голман репрезентације Србије.

Србија на позицији голмана, поред Рајковића, има Вању Милинковић-Савића и Ђорђа Петровића.

"Заиста је одлична конкуренција, сва тројица смо добри. Нема сујете, љубоморе, подржавамо сваког ко је на голу. Србија има добре голмане и не треба да брине за будућност", истакао је Рајковић.

На мечу против Kипра за репрезентацију Србије је дебитовао Самед Баждар.

"Честитао бих Тадићу на рекорду, то је сјајно за једног играча. Одиграти највише утакмица за репрезентацију, то је стварно невероватно. Остварила ми се жеља, дебитовао сам за репрезентацију Србије", рекао је Баждар.

Он је задовољан дебијем у дресу репрезентације Србије.

"Утисци су невероватни. Играчи које сам до јуче гледао на телевизији, сада тренирам са њима, заиста невероватно. Тренирао сам са играчима које сам гледао на телевизији, крао форе од њих и надам се да ће бити лакше", навео је Баждар.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner