Спорт

Ђоковић: Немам идеју ко би могао да замени Иванишевића

Новак Ђоковић објаснио због чега је дошло до разлаза са тренером Гораном Иванишевићем
Ђоковић: Немам идеју ко би могао да замени Иванишевића© R.Z./ATAImages

осле готово пет година сарадње, Новак Ђоковић и Горан Иванишевић више неће сарађивати, потврдио је најбољи тенисер света у среду, а сада објашњава и због чега су се одлучили на такав корак.

"Горан је пре свега мој и пријатељ моје породице за живота. После шест година писања историје дошло је до засићења. Освојили смо бројне титуле, прошли смо кроз 'сито и решето' - депортацију, дисквалификацију, прилично непријатне ситуације, али увек је био ту за мене и имао је људски однос према мени", рекао је Новак Ђоковић новинарима у Београду.

Људске вредности су увек изанад свега, због тог односа и хемије дошао је и резултат, сматра најбољи тенисер на свету.

"Њему све најбоље желим, а што се тиче наредне етапе, још немам јасну идеју ко би то могао да буде и да ли ће то неко уопште да буде. Увек сам имао тренере уз себе, али свакако да ће јавност бити благовремено обаештена", поручио је Ђоковић.

Ђоковић је у београдском Дому омладине присуствовао премијери филма о Николи Пилићу, у чијој је тренерској Академији у Минхену провео важан део каријере.

"Било је емотивно, присетили смо се и дана које сам као дечак и тинејџер провео у његовој Академији, али и заједничког освајања Дејвис купа 2010. године. Више пута сам рекао да је он мој тениски отац", рекао је Ђоковић.

Он је истакао да је освајање Дејвис купа дало велики подстрек и њему и Виктору Троицком и Јанку Типсаревићу.

"Ја сам 2011. нанизао 40 победа и имао најбољу сезону у каријери, Виктор дошао надомак Топ 10, а Јанко до седмог места. Такође, његов пример са оснивањем АТП ме подстакао да направим Асоцијацију играча. Пилић је легенда нашег спорта и узор", поручио је Ђоковић.

image