Спорт

Партизан добио 3.200.000 евра од државе: Црно-бели хитно решавају дуг да би играли Европу

Клуб из Хумске у последњи час покушава да се реши великих дуговања, како би стекли услове за наступ на међународној сцени наредне сезоне
Партизан добио 3.200.000 евра од државе: Црно-бели хитно решавају дуг да би играли ЕвропуGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Фудбалски савез Србије (ФСС) проследио је ФК Партизан новац који је добио од Владе Републике Србије, како би клуб из Хумске могао да реши питање лиценце за такмичење на европској сцени, преноси "Спортски журнал".

Како се наводи, Партизан је од државе добио 3.200.000 евра, како би "затворио финансијску конструкцију" и у последњи час успео да задовољи критеријуме УЕФА за наступ у њиховим такмичењима наредне сезоне.

Истиче се да је Партизан овим новцем добио помоћ довољну за решавање већег дела, али не и целог проблема. Партизану је неопходно да исплати дуговања у износу од око 5.000.000 евра, а рок је 31. март.

Како се ради о нерадном дану, црно-бели у току петка морају да пронађу решење како би наредне сезоне играли у УЕФА такмичењима.

"Комисија за лиценцирање клубова ФСС под УЕФА мониторингом у обавези је да изда или одбије издавање лиценце српским клубовима заинтересованим за играње на европској сцени. У случају да се ФСС огреши на било који начин о прописе УЕФА за издавање лиценце, запрећене казне су драконске", наводи се и из тога је сасвим јасно да Партизан мора у потпуности да измири дуговања која нису мала.

Прошле сезоне, Партизан је наступао у Конференцијској лиги, из које је елиминисан у плеј-офу, доживевши дебакл од данског Нордсјеланда (6:0).

image
VV inauguration
banner