Спорт

Скандал - Динамо Загреб наместио меч у Приштини? Реаговао и тужилац

Утакмица између Балканија, тима који представља тзв. Косово, и Динамо Загреба, одиграна у групној фази Лиге конференције, налази се под истрагом привремених институција
Скандал - Динамо Загреб наместио меч у Приштини? Реаговао и тужилацGetty © Pixsell/MB Media / Contributor

Како наводи портал "Газета национале", тужилаштво у Приштини наводно је већ покренуло истрагу због сумњи у намештање утакмице одигране прошле јесени.

Изјава портпаролке тужилаштва тзв. Косова је главни повод за ове тврдње.

"Можемо да потврдимо да државни тужилац спроводи истражне радње по том питању", рекла је портпаролка о мечу који је октобра 2023. одигран у Приштини, а у ком је домаћи Балкани савладао Динамо Загреб 2:0.

Како ствари стоје, последњу реч ће дати тужилаштво привремених институција у Приштини, где новинари нису успели да добију коментар председника Балканија, Арсима Кабашија.

"Ово ми је најтежи пораз у каријери, ма ово није било ни близу Динама. Мој најтежи пораз, ово нема везе са везом, ово је мени тешка брука. Пали смо без испаљеног метка, мени је то незамисливо", говорио је тренер Динамо Загреба Сергеј Јакировић после утакмице.

Иначе, Балкани је основан 1947. године у Сувој Реци на Косову и Метохији. Динамо Загреб је упркос поразу на спорном мечу успео да као другопласирани прође даље из групе Ц и на крају стигне до осмине финала Лиге конференције.

image