Спорт

Богдановић пред Олимпијске игре: Очекујем спектакл против Американаца у Паризу

Богдан Богдановић је предводио Атланту до победе над Чикагом, а после утакмице говорио је и предстојећем дуелу са Американцима на Олимпијским играма у Паризу
Богдановић пред Олимпијске игре: Очекујем спектакл против Американаца у ПаризуGetty © VCG

Богдан Богдановић води важне битке са Атлантом у НБА лиги, али размишља и о ономе што га чека обога лета - Олимпијским играма у Паризу.

"Очекујем спектакл. Међутим, тај сусрет је још увек далеко, а ја сам главом овде и трудим се да на што бољи начин приведем сезону крају. У контакту сам са Пешићем и саиграчима и када се заврши сезона фокусираћемо се на репрезентацију", изјавио је капитен кошаркашке репрезентације Србије за "РТС".

Српски бек шутер био је најефикаснији играч Хокса у важној победи над Чикагом.

"Драго ми је да смо победили и да сам одиграо добар меч. Трудимо се да играмо добро, сваки меч нам је битан и пружа нову прилику за доказивање. Тренутно тешко можемо да испаднемо из плеј-ина, али бисмо могли да дођемо до девете позиције", рекао је Богдановић.

Богдановић игра одлично ове сезоне и просечно постиже 17 поена по утакмици, али истиче да му је тимски успех важнији од личних достигнућа.

"Надам се да ово неће бити моја најбоља сезона и да ћу наставити да напредујем. Мада, дража ми је сезона када смо играли финале конференције, пре свега због већег броја победа и успеха екипе, а и тада ми је поентерски учинак био сличан", додао је Богдановић.

Кошаркаши Србије играће у Паризу са селекцијом САД већ у групној фази такмичења, а тај дуел заказан је за 28. јул.

image
VV inauguration
banner