Спорт

Српске тенисерке против Грчке, Норвешке и Шведске за плеј-оф Били Џин Кинг купа

Женска тениска репрезентација Србије носилац је Групе Ц Прве евро-афричке зоне у борби за плеј-оф "Били Џин кинг" купа и играће против Шведске, Грчке и Норвешке

Жребом у португалском Ојеирасуодлучено је да први меч репрезентација Србије игра у понедељак 8. априла са репрезентацијом Норвешке у подне.

Најбоље рангирана норвешка играчица је Мелани Хелге која заузима 388. место на ВТА листи. Најтежи противник би требало да буде репрезентација Грчке коју предводи 7. играчица света Марија Сакари.

Дан касније победник нашег дуела игра са победником меча Грчка - Шведска, а поражени са пораженим из тог дуела.

Савезни капитен Душан Вемић верује у тим Србије и успех.

"Жреб је солидан, али све зависи од онога шта наше девојке покажу на терену. Од петка смо у Португалији и одржали смо четири тренинга. Девојке дају све од себе на тренингу и очекујем да ће то показати на терену. Све играчице су здраве, а срећан сам што је Нина Стојановић поново са нама. Очекујем да сутра против Норвешке одиграмо најбоље могуће и победом заапоченомо такмичење", поручио је Вемић.

Систем такмичења се састоји из две фазе. У првој су екипе подељене у три групе по четири екипе, а победници група се пласирају директно у плеј-оф у новембру.

У другој фази екипе су, према пласману, подељене у четири групе по три и даље разигравају за пласман од 1. до 12. места.

Екипе које буду другопласиране у првој фази у другој фази играју за последње место које води у плеј-оф.

Екипе које заузму 11. и 12. место испадају у нижи ранг.

image
VV inauguration
banner