Спорт

Познато кад Звезда и Партизан играју 173. дерби - ово су учесници плеј-офа Суперлиге

После мечева 29. кола, више нема дилеме којих осам клубова ће наступати у плеј-офу, а којих осам у плеј-ауту домаћег шампионата
Познато кад Звезда и Партизан играју 173. дерби - ово су учесници плеј-офа СуперлигеGetty © Srdjan Stevanovic / Contributor

Иако је до краја регуларног дела Суперлиге Србије преостало да се одигра још једно коло, већ сада је познато свих осам учесника плеј-офа, односно преосталих осам учесника плеј-аута.

У додатном разигравању у горњем делу табеле играће Црвена звезда, Партизан, ТСЦ, Војводина, Раднички 1923, Чукарички, Младост из Лучана и Напредак из Крушевца.

Све шансе да се умеша у борбу за плеј-оф изгубио је Нови Пазар у недељу увече поразом од Партизана. Управо их је низ од четири пораза коштао места међу осам најбољих у лиги.

То значи да ће у првом колу плеј-офа, које је на програму 20. априла, Црвена звезда угостити Партизан у 173. "вечитом" дербију, пошто су црвено-бели као лидери добили предност домаћег терена.

Трећепласирани ТСЦ је практично обезбедио ту позицију због велике предности коју има у односу на тимове који ће се борити за четврто и пето место и пласман у Европу - то су Војводина, Раднички 1923 (по 47 бодова) и Чукарички (45 бодова).

Standings provided by Sofascore

Што се тиче плеј-аута, тамо ће играти Нови Пазар, Раднички Ниш, Спартак Суботица, Вождовац, ИМТ, Јавор, Железничар и Радник. Последња два тима на табели ће у Прву лигу Србије, док ће екипе на 13. и 14. месту играти додатни бараж против трећепласираног и четвртопласираног из другог ранга.

Но, док не почну плеј-оф и плеј-аут, преостало је да се 14. априла одигра још 30. коло, последње у регуларно делу сезоне:

  • Војводина - ТСЦ
  • Чукарички - Партизан
  • Нови Пазар - Раднички Ниш
  • Вождовац - Раднички 1923
  • Младост - ИМТ
  • Напредак - Радник
  • Црвена звезда - Железничар
image