Спорт

Креће спектакл - четвртфинала Лиге шампиона: Нови "класик" Реала и Ситија

Време је за оно право - преостало је још само осам екипа и све смо ближи томе да сазнамо ко ће бити нови првак Европе
Креће спектакл - четвртфинала Лиге шампиона: Нови "класик" Реала и СитијаGetty © Alex Livesey - Danehouse / Contributor

На реду су четвртфинала Лиге шампиона, а у уторак од 21.00 играју се прве две од укупно осам утакмица у овој фази такмичења.

У Мадриду ће Реал угостити Манчестер сити у новом "класику" који спремају ова два тима. Најтрофејнији европски тим игра против првака Европе, а ово је уједно и трећа сезона у низу у којој се ове екипе састају у нокаут фази такмичења.

У сезони 2021/22, Реал је елиминисао Сити после продужетака, када су након пораза 3:4 успели да све надокнаде и славе 3:1 у реваншу.

Тим Пепа Гвардиоле је узвратио у сезони 2022/23, пошто је после 1:1 у Мадриду славио 4:0 у Манчестеру. Занимљиво је да су оба тима након тих мечева потом и освојила трофеј у Лиги шампиона.

Други четвртфинални пар чине Арсенал и Бајерн Минхен који се састају у Лондону. "Тобџије" су први пут у четвртфиналу овог такмичења још од 2010. године, а последњи пут када су елиминисани у осмини финала - то је учинио баш Бајерн.

Баварци су у великој кризи ове сезоне и већ су изгубили трку за титулу у Бундеслиги, али против Арсенала су увек мотивисани. Оба меча осмине финала 2017. године решили су у своју корист 5:1.

Преостали први мечеви четвртфинала играју се у среду 10. априла од 21.00, а парове чине Атлетико Мадрид - Борусија Дортмунд и Пари Сен Жермен - Барселона. Реванши су на програму 16. и 17. априла.

image
VV inauguration
banner