Спорт

Мекси и Ембид донели Сиксерсима брејк у Њујорку, Бакси се враћају у живот

Кошаркаши Филаделфије савладали су у Њујорку екипу Никса са 112:106, после продужетка, чиме су смањили предност ривала на 3:2 у серији. Без Јаниса, Милвоки савладао Индијану 115:92 и продужио плеј-оф серију. Кливленд на свом терену бољи од Орланда 104:103

И даље није завршена ниједна серија прве рунде плеј-офа на Истоку, а Филаделфија и Милвоку смањили су предност ривала на 3:2 у победама.

Сиксерси су на крилима Тајриса Мексија и Џоела Ембида дошли до брејка у Њујорку и то после продужетка - 112:106.

Мекси, који је недавно изабран за играча који је највише напредовао, убацио је 46 поена у "Медисон сквер гардену", док је прошлогодишњи МВП додао трипл-дабл - 19 поена, 16 скокова и 10 асистенција.

Никсима није помогла ни још једна фантастична партија Џејлена Брансона, који је постигао 40 поена, па се серија поново враћа у Филаделфију.

Бакси су били велики фаворити на Истоку, али су без Јаниса Адетокумба у великом заостатку против Индијане.

Ипак, Милвоки је савладао Пејсерсе 115:92 и смањио на 3:2 у серији, па ће Индијана нову меч лопту за пролазак у наредну рунду имати на свом терену.

Крис Мидлтон и Боби Портис били су најбољи на мечу са по 29 убачених поена, док се у пораженој екипи истакао Тајрис Халибартон са 16.

Кливленд је и трећи пут у плеј-офу савладао екипу Орланда на свом терену, овога пута са тесних 104:103, па Кавси воде са 3:2 у серији.

Донован Мичел је постигао 28 поена за победника, Даријус Гарланд је додао 23, док је у екипи Меџика одличан био Паоло Банкеро са 39 поена.

image