Спорт

Дуљај открио проблем: Самед Баждар жели да оде из Партизана на лето

Фудбалери Партизана у среду дочекују Вождовац у мечу четвртфинала Купа Србије, у ком ће покушати да се домогну саме завршнице такмичења
Дуљај открио проблем: Самед Баждар жели да оде из Партизана на лето© Dusan Milenkovic/ATAImages

Након што су сада у тешкој позицији у Суперлиги, са четири бода мање од Црвене звезде испустивши предност на врху табеле, тим Игора Дуљаја жели да се постара да у Купу стигне до трофеја.

У последње време, Партизан у нападу предводи млади Самед Баждар, услед повреде Матеуса Салдање, а његове добре партије су све више тема у фудбалској јавности.

Но, тренер Игор Дуљај изнео је због чега је баш Баждар добио предност у односу на Немању Николића.

"Ако бих хтео себе да заштитим ставио бих Николића у екипу. Баждар има 20 година и морам да размишљам шта је најбоље за клуб. Самед је на радару многих екипа, управо због игара у првом тиму. Чак и поред недостатака, јер је нестрпљив и све хоће одмах. Морају млади играчи да схвате да не може време да се прескочи и да постоји редослед који мора да се поштује и морамо да га трпимо. И струка и тим, па и ти старији играчи међу којима је и Николић који га саветује како да се носи у тешким моментима. Пошто размишљам шта је најбоље за клуб, не за мене лично, онда гледамо кога можемо да ставимо у тај фудбалски излог. Сада је то Баждар", рекао је Дуљај.

Стратег црно-белих верује да је близу дан када ће Баждар напустити Хумску.

"Тешко је оценити да ли ће он бити са нама наредне сезоне. Знамо да Партизан живи од продаје играча. Остали смо без двојице младих играча у зимском прелазном року, мислим на Илића и Белића, али без њихових трансфера клуб не би могао да функционише. Колико сам успео да приметим Баждар има жељу да оде и да се докаже, видео је примере колега попут Стевановића, Илића, Миловановића... Вероватно и сам види да су играчи од по 20 година носиоци у неким најјачим европским клубовима. Има жељу да иде, наравно под условом да Партизан профитира и уложи новац у новог младог играча ког ћемо потражити прво у омладинској школи. Уколико га тамо нема, онда ћемо проширити потрагу на регион", закључио је Дуљај.

image
VV inauguration
banner