Спорт

Пикси: Неприхватљиве грешке нас скупо коштале

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси, изјавио је након ремија са Камеруном да су његови изабраници при вођству од 3:1 направили неприхватљиве грешке, које су коштале "орлове" победе на Мундијалу у Катару
Пикси: Неприхватљиве грешке нас скупо кошталеGetty © Clive Mason

Србија није успела да победи Камерун, упркос томе што је водила са 3:1. Камерунци су постигли два брза гола и изборили реми.

"Нема дилеме да је ово био најинтересантнији меч за гледање, али како је нама тренерима, то само ми знамо. Осећамо велику фрустрацију због резултата, јер после њиховог вођства, пронашли смо ритам игре и заслужено преокренули", изјавио је Пикси након меча.

Селектор је рекао да су његови изабраници направили неприхватљиве грешке у другом делу утакмице.

"Имати предност од 3:1 је велика предност, треба бити паметан и интелигентан да приведете меч крају како желите. Међутим, мислим да су нас грешке скупо коштале, непотребно излажење задње линије, покушај прављења неког офсајда. То је неприхватљиво и забрањено у фудбалу на високом нивоу. Тешка утакмица у физичком смислу. Мислим да смо могли, да смо за нијансу бољи од Камеруна, али резултат каже да је 3:3."

Пикси је додао да има чиме да буде задовољан након меча са Камеруном, али и шта треба анализирати и мењати.

"Створили смо колосалне шансе. Митровић је имао стативу и ону прилику коју не знам како је успео да промаши. Било је добрих напада по обе стране, то радује. Екипа смо која може да креира шансе. Те шансе и три гола ме радују, али примљена три гола се морају анализирати и решити то, да се такве ствари не понављају. Имали смо принудне измене које нисам желео да извршним. То ипак није алиби, али криво ми је што морам да мењам играче због повреде", рекао је Селектор.

Србија је бодом остала у игри за пласман у нокаут фазу, али још увек није све у њеним ногама.

"Навијамо за Бразил. Гледаћемо тај меч, ово светско првенство доноси чудне резултате, није лако победити. Морамо да верујемо до краја, да се одморимо, да сачекамо тај резултат када ћемо знати на чему смо. Сад је најважније видети у каквом су стању играчи, на кога ћемо моћи да рачунамо следећи меч, на кога нећемо." 

За крај, селектор је рекао да се "орлови" окрећу ономе што се чека.

"Штета, могли смо до победе без икаквих проблема, до три бода која би нам значила. Нема пуно времена, окрећемо се ономе што нас чека", закључио је Пикси.

image