Спорт

Разговори пред Европско првенство - састали се Стојковић и Митровић

Селектор фудбалске репрезентације Србије, Драган Стојковић, и најбољи стрелац у историји државног тима, Александар Митровић, састали су се у Београду

О сусрету Стојковића и Митровића, који се опоравља од повреде бутног мишића, Фудбалски савез Србије је обавестио јавност путем званичног сајта.

"Остало је нешто више од два месеца до прве утакмице репрезентације Србије на Европском првенству у Немачкој против Енглеске 16. јуна. И сви у стручног штабу А селекције са посебном пажњом прате како тече опоравак најбољег стрелца у историји националног тима Александра Митровића", наводи се у објави ФСС.

Митровић због повреде бутног мишића неће моћи на терен пре почетка маја.

"Уз клупску дозволу Митровић је стигао пре неколико дана у Београд где је уз надзор личног тренера наставио са рехабилитацијом. О томе како се осећа и шта се може очекивати у наредном периоду, обавестио је и селектора А репрезентације Драгана Стојковића, који му је пожелео брз и успешан повратак на терен."

Састанак у центру Београда је протекао у срдачном разговору и пријатним тоновима. Истиче се да није само тема била Митровићева повреда већ и комплетан план и програм који нашу најбољу селекцију очекује уочи Европског првенства.

Почетак припрема и окупљање А тима планирано је за крај маја, а о коначном датуму јавност ће бити обавештена благовремено.

Селектор Стојковић, заједно са сарадницима, до ће тада детаљно пратити форму свих кандидата за дрес репрезентације, што је била пракса и пред свако раније окупљање.

Репрезентација Србије у Немачку одлази 11. јуна из Београда.

До тада ће "орлови" одиграти две пријатељске утакмице, 4. јуна у Бечу против Аустрије и 8. јуна у Стокхолму против Шведске.

image