Спорт

Откривено стање Александра Митровића - угрожен му одлазак на Европско првенство

Најбољи стрелац у историји репрезентације Србије је доживео незгодну повреду, а у ФСС се надају да момак из Смедерева неће морати на операцију
Откривено стање Александра Митровића - угрожен му одлазак на Европско првенствоGetty © Yasser Bakhsh / Stringer

Александар Митровић доживео је повреду протеклог викенда у дресу Ел Хилала, а прве информације о њеној озбиљности нису тако добре, нарочито не из угла репрезентације Србије.

Српски голгетер је повредио задњу ложу на мечу против Ел Шабаба и према првим проценама постоји могућност одласка на операцију.

Уколико до тога дође, Митровић би могао да одсуствује три до четири месеца и тако пропусти Европско првенство у Немачкој, али спортски директор Фудбалског савеза Србије Стеван Стојаоновић открио је шта је тренутно познатно лекарима репрезентације.

"Александар Митровић је под будним оком стручњака у Саудијској Арабији. Лекар наше репрезентације је на сталној вези са колегама из Ал Хилала. Према последњим информацијама које смо добили урађен је ултразвук и потврђено је ођтећење мишића. Процена лекара је да ће Александар Митровић морати да паузира између три до шест недеља. пак, треба се суздржати од било каквих закључака. Вечерас ће Александру Митровићу бити урађена и магнетна резонанца. Ту ће лекари моћи да степен оштећења мишића задње ложе. Самим тим, биће јасно шта га очекује, односно какав ће опоравак уследити", рекао је Стојановић за "Курир".

У ФСС се очигледно надају да Митровић неће морати на операцију и да би могао да ипак буде спреман за Европско првенство, које стартује за 74 дана, 14. јуна.

image
VV inauguration
banner