Спорт

Новак: Било је ружно, али сам нашао начин да победим

Након што је изборио пласман у полуфинале Монте Карла, Новак Ђоковић је признао да меч са Де Минором није био на највишем нивоу, али да је срећан што је испунио циљ
Новак: Било је ружно, али сам нашао начин да победимGetty © Mateo Villalba

Српски тенисер је елиминисао Алекса Де Минора са 2-0 у сетовима и тако изборио пласман у полуфинале мастерса у Монте Карлу.

Меч је био поприлично физички захтеван, што се могло видети и на лицима обојице тенисера. 

"Било је веома тешко и исцрпљујуће, он је један од најбржих играча на туру, враћа много лопти. Пробао сам да мењам ритам, али је имао одговоре", први су утисци Новака након меча.

Најбољи тенисер света је признао да меч није био најлепши, чак супротно, али да је пронашао начин да победи.

"Алекс ми је признао да мрежи да је меч био ружан и потпуно се слажем са њим. Нисмо играли на највишем нивоу, правили смо доста грешака. Ипак, битно је било пронаћи начин да се победи, ја сам желео да одиграм лопту више од њега и то сам и успео."

Новак Ђоковић је први пут после 2015. године изборио пласман у полуфинале Монте Карла.

"Срећан сам. Пронашао сам начин да вежем победе, што нисам успевао дуго. Тешко је било протеклих година, али сада сам пронашао формулу", закључио је Новак.

Ђоковић се пласирао у полуфинале, где ће се састати са Каспером Рудом.

"Улазимо у последња два дана турнира и надам се да ћу бити физички спреман и свеж. Знам да када сам спреман, могу да постигнем све и победим сваког", додао је Новак.

image