Спорт

Вајда о разлазу Ђоковића и Иванишевића: Можда је притисак уморио Горана

Словак је био тренер најбољем тенисеру света и део тима у који је потом дошао и популарни "зец"
Вајда о разлазу Ђоковића и Иванишевића: Можда је притисак уморио ГоранаGetty © Clive Brunskill

Марјан Вајда, некадашњи тренер Новака Ђоковића, прокоментарисао је раскид сарадње свог некадашњег пулена са Гораном Иванишевићем.

Ђоковић је недавно објавио да више неће радити са хрватским стручњаком, након пет година током којих је освојио све што се може освојити.

Сплићанин је са девет гренд слемова постао један од најуспешнијих тениских тренера, али је убедљиво на тој листи први управо Вајда, са чак 20 титула на највећим турнирима са Ђоковићем.

"Гледајте, не, нисам то очекивао. И ја сам то прочитао у новинама као и сви остали, па је моје мишљење базирано само на ономе што сам читао претходних дана", рекао је Вајда за "Убитенис".

Током тог периода, Новак је постао најбољи тенисер свих времена и оборио сваки важан рекорд у "белом спорту".

Међутим, како су обојица истакли, осетили су у једном тренутку да више немају шта да пруже један другом.

"Био сам веома изненађен јер се последњих година Новак увек добро слагао са њима, он је тотално био део тог тима. Можда је притисак ком су тренери изложени, онај о ком сам причао пре тога, био онај који је уморио и Иванишевића. Али нисам сигуран око тога", додао је Словак.

Хрвата је, барем привремено, заменио Ненад Зимоњић, некадашњи Дејвис куп репрезентативац и селектор Србије.

Вајда има и одређене сумње када је у питању наставак сезоне.

"Календар је толико испуњен, он мора да направи добар избор. Велика мотивација му остају Слемови и Олимпијске игре. Мораће да нађе начин да се припреми и тренира добро, али сигурно неће улагати исти ниво концентрације на осталим турнирима."

"Мислим да је право питање да ли ће тај нови метод учинити да и даље настави да побеђује. Ако буде играо мањи број турнира, можда ће на оне важне стизати у слабијој форми него они који играју више."

Светски "број 1" се тренутно налази у Монте Карлу где током дана игра против Алекса де Минора у четвртфиналу првог мастерса на шљаци.

image