Спорт

Ембид писмом молио председника Макрона за француско држављанство, а онда одлучио да заигра за САД

Француски "Радио Монте Карло" објавио писмо које је Џоел Ембид пре две и по године писао председнику Емануелу Макрону, у ком је тражио помоћ око добијања француског држављанства и у ком се обавезао да ће играти за "триколоре"
Ембид писмом молио председника Макрона за француско држављанство, а онда одлучио да заигра за САДGetty © Tim Nwachukwu

Џоел Ембид нашао се на списку од 12 играча који ће представљати Сједињене Америчке Државе на Олимпијским играма у Паризу овог лета, што је доста погодило Французе, који су му претходно дали пасош.

Познати "Радио Монте Карло" објавио је факсимил писма које је Ембид послао Емануелу Макрону у октобру 2021. године, у ком је затражио помоћ председника око добијања француског држављанства.

У писму се рођени Камерунац обавезује да ће играти за "триколоре" у наредном периоду и говори да жели да му Француска буде "друга кућа".

Ембид је у међувремену постао један од најбољих кошаркаша у НБА лиги, а потврду је добио у виду признања за накориснијег играча лигашког дела такмичења прошле сезоне.

Кошаркаш Филаделфије тако је спречио Николу Јокића да освоји трећу узастопну МВП титулу, али очигледно га је слава понела да одустане од Француске и пожели да заигра за нови "Дрим тим".

Проблем је само што је Ембид у међувремену добио француско држављанство, али се ипак одлучио да наступа за САД овог лета у Паризу.

Остаје да се види како ће француски навијачи дочекати Ембида, који ће први меч на олимпијском турниру одиграти против селекције Србије, 28. јула.

image
VV inauguration
banner