Спорт

Богдановић тек завршио НБА сезону, а већ размишља о Олимпијским играма

Kошаркаш Атланте и капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић изјавио је да ће меч са селекцијом Сједињених Америчких Државама на Олимпијским играма у Паризу бити спектакл
Богдановић тек завршио НБА сезону, а већ размишља о Олимпијским играмаGetty © Ezra Acayan

Олимпијске игре у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа, а "орлови" се налазе у групи са САД, Јужним Суданом и репрезентацијом из квалификационог турнира, који ће бити одигран у Порторику.

Богдановић је изјавио да још није одлучио када ће стићи у Србију.

"Долазе Олимпијске игре у Паризу, сада размишљам о томе, требало би се припремити за то. Још нисам правио план и програм", рекао је Богдановић за "РТС".

Kошаркашки савез САД објавио је јуче коначан списак од 12 играча који ће наступити на Играма у Паризу.

"Они стално на Олимпијске игре долазе у најјачем саставу. Биће то добра утакмица за нас и добро искуство, биће спектакл. Генерално гледано добро искуство. Сви ти играчи у једној екипи, то може само на Олимпијским играма да се састави", навео је Богдановић.

Атланта је завршила сезону у НБА лиги, пошто је прошле ноћи у плеј-ину поражена од Чикага резултатом 131:116.

"Лоше смо играли тимски, поготово на крају меча. Они су добра екипа, желим им сву срећу у наставку сезоне. Играли су са већом жељом да победе, имали су доста офанзивних скокова, а ми смо изгубили превише лопти. Сезона је готова", истакао је Богдановић.

image
VV inauguration
banner