Спорт

Спектакл у "Ел класику" - Барса два пута водила, Реал слави победу и титулу

Џуд Белингем је још једном ове сезоне био пресудан, пошто је у надокнади времена решио највећи дерби шпанског фудбала
Спектакл у "Ел класику" - Барса два пута водила, Реал слави победу и титулуGetty © David Ramos / Staff

Фудбалери Реал Мадрида стигли су надомак освајања титуле првака Шпаније, пошто су у директном окршају против највећег ривала Барселоне стигли до изузетно вредног тријумфа.

Спектакуларни "Eл класико" припао је тиму Карла Анчелотија, који је славио 3:2 на "Сантјаго Бернабеуу" упркос томе што су два пута имали по гол заостатка.

Све је лоше почело по Реал када је Андреас Кристенсен затресао мрежу на асистенцију Рафиње већ у 6. минуту, за вођство гостију из Каталоније. У 18. минуту је Винисијус изједначио из пенала, а у наставку је Барса поново повела.

Овог пута је то био Фермин Лопез у 69. минуту, али вођство Ћавијевог тима је овај пут трајало још краће. Лукас Васкез је четири минута касније изједначио, да би победу Реал 3:2 донео феноменални Џуд Белингем у 91. минуту.

Белингем је тако стигао до 21 поготка, а има и 10 асистенција ове сезоне, његовој првој у Реал Мадриду. Овом победом Реал је побегао Барселони на челу Примере на чак 11 бодова предности.

Како је до краја сезоне остало још само шест кола, у Реалу већ полако могу да спремају велико славље. И то у недељи у којој је Реал прошао у полуфинале Лиге шампиона, а Барселона била болно елиминисана.

image
VV inauguration
banner