Спорт

Надал није за старо гвожђе – мадридски трилер је припао "краљу шљаке"

"Бик са Мајорке" показује да се полако враћа у форму и после дуго времена ће се борити за завршницу неког турнира
Надал није за старо гвожђе – мадридски трилер је припао "краљу шљаке"Getty © Julian Finney

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у четврто коло мастерса у Мадриду победом над Педром Каћином из Аргентине, резултатом 6:1, 6:7 (5:7), 6:3.

Надал, који је пет пута освајао трофеј у "Магичној кутији", поново је иза себе имао пуне трибине које су га носиле до новог важног тријумфа.

Први пут после много времена "бик са Мајорке" је нанизао три победе, а чинило се да би дуел могао да траје много краће после првог сета.

Освајач 22 гренд слема изашао је на мадридску шљаку потпуно "нашпанован", све је у његовој игри функционисало и потпуно је прегазио ривала у уводном сету.

Међутим, Каћин је узвратио у наставку и најавио велику борбу брејком на старту другог. Рафи је проблеме правио бекхенд и константно је био у заостатку. Два пута је враћао брејк, али у тај-брејку је ипак попустио.

Аргентинац је био храбрији и одлучнији на важним поенима и изборио одлучујући сет.

"Моментум" је био сада на његовој страни, али је Надал показао да још није за старо гвожђе. Одмах му је одузео сервис, потом изгубио предност, али је новим брејком задао одлучујући ударац и потом посао завршио за нешто више од три сата рововске борбе.

Надал је 15. пут у каријери прошао у четврто коло Мадрида, где га очекује дуел са Јиржијем Лехечком, који је елиминисао нашег Хамада Међедовића.

Уколико пређе и наредну препреку, противник Надалу у четвртфиналу биће победник сусрета Данил Медведев – Александер Бублик.

image